TCGB

TCGB

De Gezamenlijke Brandweer is een samenwerkingsverband tussen bedrijven in het haven-  en industriegebied van Rotterdam en de gemeente Rotterdam. De GB verzorgt in dit gebied de (industriële) brandbestrijding en hulpverlening.

De GB zet zich in voor het waarborgen van de veiligheid bij organisaties en de omgeving. Het grootste deel van het werk bestaat uit oefenen, trainen en de juiste voorbereidingen treffen om op te kunnen treden tijdens ieder denkbaar scenario.

Team Vakbekwaam Worden staat centraal in het opleiden en trainen van het eigen repressief personeel, evenals in het delen van expertise met externe klanten. De opleidingen en  trainingen vinden plaats in het Trainingscentrum Gezamenlijke Brandweer (TCGB), opgericht in 2009 als de ideale locatie voor veiligheidsopleidingen in de regio Rotterdam-Rijnmond.

Het TCGB biedt een realistische industriële oefenlocatie, inclusief rook, licht- en geluidseffecten, en diverse oefenobjecten om realistische scenario's mogelijk te maken. De docenten en trainers van het TCGB zijn praktijkdeskundigen die een ieder uitdagen met  parate kennis en praktijkverhalen.

De trainingen en cursussen blijven up-to-date en evolueren voortdurend waarbij met  klanten wordt geïnventariseerd waar de behoefte ligt. Er worden verschillende cursussen en  trainingen aangeboden, waaronder BHV, ploegleider BHV, Reanimatie, EHBO,  Adembescherming, Gasmeten, Begeleiden bedrijfsoefeningen, Crisismanagement en meer.  Daarnaast zijn  leergangen beschikbaar zoals Manschap bedrijfsbrandweer, Applicatie Manschap, Bedrijfsbrandweer Industrie, Gaspakdrager, Voertuigbediener, Brandweerchauffeur zwaar en Brandweerchauffeur licht.

Heb jij na het lezen van dit verhaal nog vragen of ben je nieuwsgierig geworden naar de trainingen en opleidingen die het TCGB aanbiedt? Neem dan gerust contact op!

Telefonisch bereikbaar via: 088-5110080

Of mail naar: tcgb@gez-brandweer.nl

Je kunt het TCGB vinden op locatie: 

Trainingscentrum Gezamenlijke Brandweer

Quarantaineweg 98

3089 KP Heijplaat RT 

 

 

Copyright © 2024 GB | Website en seo door Sliswebdesign